Østerrikske Aprikosdumplings

En østerriksk dessert spesialitet funnet i
“The best of International Cooking” utgitt av Hamlyn i 1984

Østerrikske Aprikosdumplings

Dumpling er en bred klassifisering for retter som består av små deigstykker laget av en rekke stivelseskilder, ofte pakket rundt et fyll (som i ravioli eller wontons). Deigen kan være basert på brødsmuler, mel eller poteter, og kan fylles med fisk, kjøtt, søtsaker eller grønnsaker. De kan tilberedes ved å kokes, stekes eller dampes.

Ingredienser
5 ss smeltet smør
225 g skjørost
En klype salt
2 egg
100-150 g mel
450-675 g aprikoser
Sukkerbiter
1 ts salt
100 g tørre brødsmuler
75 g smør
2 toppede spiseskjeer sukker

Fremgangsmåte

[1] Bland smøret med skjørosten, saltet, pisket egg og mel for å lage en myk deig. Form deigen til en ball og la den stå i 30 minutter.

[2] Vask og tørk  aprikosene, fjern steinene og legg en sukkerbit inne i hver. Gi 3 liter saltet vann et oppkok.

[3] Trykk deigen ut til ca. 1 cm tykkelse og kutt i den i 5×5 cm firkanter.

[4] Dekk hver aprikos med deig og press godt sammen. Legg de forsiktig kokende vann og kok i 8-10 minutter.

[5] Stek brødsmulene i 75 g smør til de gyllenbrune, rør deretter i sukkeret og dryssblandinen over de ferdige dumplingene.

Blir omtrent 8 stykker

Advertisements