Østers på Grillspyd

Østers på Grillspyd

Det 18. århundre

“Put a bit of butter into a stew-pan, throw in large oysters and some mushrooms, with pepper, salt, pounded cloves, parsley, and sweet herbs chopped, a dust of flour; stir these about half a minute, then put the oysters on silver skewers, a mushroom between each; roll them in crumbs of bread; broil them; put into the stew-pan a little good gravy, let it be thick and palatable; a little lemon-juice. Serve the oysters on the skewers; the sauce on the dish.”

-Fra “The Lady’s Assistant” av Charlotte Mason

Det 21. århundre

Ingredienser
0,5 dl rensede østers
450 g pakke med hele sjampinjonger
2 ss. smør, smeltet
¼ ts pepper
En klype malt nellik
1 ss. persille, hakket
1 ss. basilikum, hakket
1 ts timian, hakket
2 ss. mel
Salt etter smak
Olje (oliven eller raps)
2,4 dl brødsmuler, tørkede eller ferske
2,4 dl god kvalitet brun saus blandet med 1 ss. sitronsaft
Metall eller bambus grillspyd
BBQ grill

Metode

[1] Fjern østers fra pakken, skyll de og la de renne av seg. Plasser østersene i en stor bolle.

[2] Rens soppen (vaske eller gni med en klut). Hvis de er veldig store, skjær dem i to.

[3] PHa soppen i bollen med østers.

[4] Tilsett pepper, salt, nellik, persille, basilikum, timian, mel og smeltet smør i bollen. Bland forsiktig med hendene i ca 30 sekunder til sopp og østers er dekket med krydder og smør.

[5] Tre en østers på sett spyd etterfulgt av en sopp. Fortsett å veksle østers / sopp på spydene til du har brukt dem alle. Husk å la ca 5 cm av den ene enden spydene stå igjen bare, slik at du kan plukke dem opp lett.

[6] Varme opp grillen til middels / høy varme. Pensle ristene med litt olje, slik at østers ikke blir sittende fast under grillingen.

[7] Rull forsiktig hvert spyd i brødsmuler og legg dem på grillen. Du kan bruke ferske brødsmuler hvis du foretrekker det i stedet for tørkede. Bare ha et stort rundstykke eller fire loffskiver i foodprosessoren og kjør for å lage ferske smuler.

[8] Grill grillspydene på den ene siden i 3-4 minutter. Vend dem over forsiktig og stek på den andre siden i 3-4 minutter til. Østersene skal føles myke, men også være faste å ta på. Hvor lenge du griller østersene avhenger av hvor store de er og hvor godt grillet du vil ha dem. Hvis det er store østers, øk tiden til 5 minutter på hver side.

[9] Varm opp sausen  og tilsett sitronsaft. Hell i bunnen av stor tallerken. Plasser grillspyd på toppen og server.

Advertisements