"Stompa" Stekpannebröd

Stompa (Stekpannebröd)_page

Det här är ett supergott stekpannebröd bakat på bikarbonat. Degen behöver alltså inte jäsa utan det är bara att kavla ut tunnbröd och lägga i stekpannan.

Du behöver
5 dl filmjölk
1,5 dl ljus sirap
2 tsk hela fänkålsfrö
2 tsk hel anis
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Gör så här

[1] Blanda filmjölk och sirap.

[2] Stöt fänkålsfrö och hel anis i en mortel.

[3] Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel.

[4] Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på ett brödgaller. Förvara i plastpåse.

Recept från: Leila Lindholm

Advertisements