Søtost

Oppskriften på en tradisjonelt lefsesmurning fra Aust-Agder
funnet på
norsktradisjonsmat.noSøtost

Tradisjonsrikt pålegg fra Vest-Agder. Søtost har tradisjonelt blitt spist i flere deler av landet, og er enkelte steder kjent som eggost. Ofte var dette et fast innslag på menyen til jul og andre høytider.

Denne oppskriften ble sendt inn av Eiken Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Ingredienser
2 l helmelk
10 ss sukker
3 dl fløte
2 dl kulturmelk
1 ts hvetemel
5 stk egg

Fremgangsmåte

[1] Kok opp melk og sukker.

[2] Rør sammen de andre ingrediensene og ha i gryten med melk. Varm det opp til kokepunktet, trekk gryten fra varmen. La det trekke til osten samler seg på toppen og mysen under blir klar i fargen.

[3] Ta osten opp i et dørslag og la den renne av seg. Legg over i en skål og strø kanel og sukker på.

[4] Serveres sammen med lefse eller vafler.