Strömmingslåda – Svensk Sildeform

En klassisk svensk oppskrift funnet i “Kulinarisk Pass”
(utgitt av Tupperware i 1970

Strömmingslåda - Svensk Sildeform

Sild er en av de aller beste kildene for vitamin D. Kroppen lager selv dette vitaminet i sollys, men i nordisk klima, er det lett å ikke få nok. Det ser ut til å være mer med vitamin D enn sterke tenner og bein. Det er nå antatt at vitamin D-mangel kan være en faktor i mange sykdommer, for eksempel multippel sklerose og diabetes.

Sild er full avd EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre). Disse fettsyrene bidra til å forhindre hjertesykdom og bedre hjernen funksjonen. De synes også å være effektiv i å redusere inflammatoriske tilstander, slik som Crohns sykdom og artritt.

Forberedelse: 30 min.
Steketid: 20 min.
Ovnstemperatur: ca 215-220° C
4 porsjoner

Ingredienser
500 g små sild, fersk og filetert
8 ansjosfileter
persille eller dill
revet pepperrot
3 ss tomatpuré
5 cl fløte (3 ss)
5 cl vann (3 ss)
2 ss støtt brød
30 g margarin (2 ss
)

Fremgangsmåte

Fyll hver sild med en blanding av hakkede ansjosfileter, persille, dill og pepperrot, og rull dem fast sammen. Rogn kan også brukes til fyll. Legg rullene i smurt ildfast form. Bland tomatpuré, fløte og vann og hell det over fiskerullene. dryss med strøkavring og hell over smeltet margarin.

Sett formen i varm ovn (215-220° C) i 20 min.

Server med kokte poteter.