Sukkerkake

En kakeoppskrift funnet i “Formkaker” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Sukkerkake

Tilberedningstid: 15-20 min.
Hevetid: I alt 1 1/2 time
Steketid: Ca. 30 min.
Ovnstemperatur: 200-220° C
2 randformer, ca. 1 liter
Kan fryses.

Ingredienser
25 g gjær (1/2 pk)
1 dl lunken melk
1 ts salt
4 ss sukker
4 egg
ca. 500 g hvetemel (8-81/2 dl)
200 g smør
50-100 g rosiner
25-50 g mandler
3-4 ss rom eller sitronsafi
melis

Fremgangsmåte

[1] Rør gjæren ut i melken og visp inn salt, sukker og egg. Tilsett melet og arbeid deigen raskt sammen. Rør inn mykt smør i små klumper. Rør deigen godt til den er blank og jevn. Tilsett rosiner, skåldede finhakkede mandler og rom. La deigen stå til heving i ca. 1 time.

[2] Arbeid deigen lett og fordel den i to godt smurte og meldryssede former. Etterhev i 20-30 min. og stek som angitt.

Advertisements