Sukkerkavringer

En kavringoppskrift funnet i “Mine lekreste Kaker”
utgitt av Teknologisk Forlag i 1994

Sukkerkavringer

Hva i all verden skjedde med kvringene. Da jeg var liten spiste vi kavringer rett som det var, med nå kan jeghuske sist gang jeg satt tenna i en. Har de rett og slett gått av moten. Kan ikke en gang huske og ha sett i butikken på år og dag – Ted

Blir ca 100 stk.
Steketemperatur: 225° C, varmluft 200° C

Ingredients
150 g smør eller margarin
6 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
135 g (1 1/2 dl) farin
1 ss kardemomme
ca 900 g (ca 1 1/2 l) hvetemel

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret og ha i melken. Varm det til 37° C.

[2] Rør ut gjæren i litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken, salt, sukker og kardemomme. Arbeid inn så mye av melet at deigen blir smidig og slipper bollen. Dryss litt mel over. Heves under klede ca 30 min.

[3] Ta deigen opp på melet bakebord og kna den smidig med resten av melet. (Deigen skal være ganske løs og litt «fet».) Del deigen i 4, og trill ca 40 cm lange stenger uten sprekker. Legges på bakepapir eller smurt plate og heves under klede 30-40 min. Stekes midt i ovnen 15-20 min.

[4] Skjær dem i ca 3 cm brede biter når de er avkjølt. Del dem i to på langs. Tørk kavringene i stekeovnen ved svak  varme. Fyll ovnen (selv om det ikke er varmluftsovn) med kavringene. Tørk dem med ovnsdøren på gløtt til kavringene kjennes lette og sprø, 2-3 timer. Det kan være nødvendig å flytte rundt på brettene hvis du tørker Here brett kavringer om gangen. Pass varmen så kavringene ikke blir for brune.

Variasjon: Margarin og smør kan erstattes av matfett; da blir kavringene mørere.