Suldalsboller

En god gammel bolleoppskrift funnet på jaerbladet.no
Suldalsboller

Stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 6-7 minutter.

Ingredienser
1 liter h-melk
300 gram meierismør
250 gram melis
Dette kokes opp og avkjøles til romtemperatur (hvis du smelter smør først og deretter tar i melk og melis,blir dette raskt romtemperatur)
50 gram gjær
1 ts kardemomme
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1,5 kg hvetemel

Slik gjør du

[1] Smelt smør i en gryte og tilsett h melk og melis.Rør godt ut melisen og ha dette oppi en bakebolle .Væske skal være romtemperert og ikke for varmt når du rører ut gjæren i vesken.

[2] Tilsett alt det tørre og la kjøkkenmaskin gå til deigen slipper bollen.

[3] La deigen hvile i 10 minutt i bollen etter elting og baker ut bollene å sett på brett med en gang.Hev til dobbel størrelse,gjerne i 1-2 timer på kjøkkenbenken,pensle med egg og stek midt i ovnen .Det går raskt fordi temperatur er høy så pass på.

Advertisements