Sunne Eple/Valnøtt Muffins

Healthy Apple-Walnut Muffins_page_thumb

Laget uten tilsatt fett eller sukker, disse velsmakende muffinsene inneholder frukt og kulturmelk for å holde dem saftige.

15 minutter forberedelse
25 minutter i ovnen
Blir 12 muffins

Ingredienser
2,3 dl mel
1 ts natron
1/4 ts malt kanel
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt allehånde
1/4 ts malt muskat
1/4 avrundet ts salt
2 store egg
2,3 dl pluss 2 ss frossen,
tint eplejuice konsentrat
1,5 dl skummet kulturmelk
2 ss havrekli
2 små epler,
skrelles, cored, og hakket
0,8 dl hakkede valnøtter (ca 35 g)
Garnityr:
Et lite eple, skrelt, med skrotten fjernet og
kuttet i 12 tynne skiver

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 190° C. Smør 12 standard størrelse muffinsformer.

[2] Bland sammen mel, bakepulver, kanel, ingefær, allehånde, muskat og salt.

[3] Bland sammen egg, eplejuice og skummet kulturmelk.

[4] Rør melblandingen og havrekli inn i eggeblandingen til de tørre ingrediensene bare er godt fuktet. Ikke overdriv røringen. Rør forsiktig i hakkede epler og nøtter.

[5] Øs røren opp i de forberedt muffinsformene, fyll formene to tredjedels fulle. Pynt hver muffins med en eple skive.

[6] Bake muffins til de er lett gylden og toppene fjærer tilbake når du trykker på de, 25 minutter. Overfør formene til en rist og avkjøl de litt. Ta muffinsene ut og avkjøl de helt på risten.

Baking Tips: I stedet for frossen eplejuice konsentrat, bruk andre typer fruitjuicekonsentrater. Helsekostbutikker her generelt det beste utvalg. Eksperimenter med slike interessante smaker som papaya, ananas og mango for å oppnå en tropisk smak.

Advertisements