Suppe Med Reker, Mais og Ost

En oppskrift funnet i “Ost i Varme og Kalde Retter”
utgitt av Den Norske Bokklubb i 1988

Suppe Med Reker, Mais og Ost

Dette er en mektig suppe som godt kan serveres som et fullt måltid med smør og rundstykker til.

Ingredienser
50 g bacon uten svor
1 stor løk
1 gren stilkselleri
3 middels store poteter
1 ss smør
4 1/2 dl kraft
1 laurbærblad
salt og pepper
revet muskat
4 1/2 dl melk
ca. 200 g hermetiske maiskorn,
uten kraft
50 g rensede reker
75 g Cheddarost, revet
hakket persille

Fremgangsmåte

[1] Skjær opp bacon, løk, selleri og poteter. Smelt smøret og stek bacon og løk mykt. Ha i selleri, poteter. kraft, laurbærblad og smak til med salt, pepper og muskat.

[2] La det koke opp, legg på lokk og la det småkoke 20 minutter eller til potetene er kokte. Rør i melk, mais og reker.

[3] La suppen bli gjennomvarm. Hell den i porsjonsskåler og dryss over ost og persille.

4-6 porsjoner