Surmelkskake

En god gammeldags kakeoppskrift funnet på norsktradisjonsmat.no
Surmelkskake

Kjempegod kake som lages i langpanne. Rundt 1900 skjedde flere endringer som gjorde at kaker og ulike desserter ble mer vanlig å finne på menyen hos folk flest fordi komfyren nå gjorde det mulig å bake ting i ovnen. I tillegg ble tilgangen på blant annet sukker bedre utover på 1900-tallet.

Denne oppskriften ble sendt inn av Randi Fossland til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Ingredienser
800 g sukker
250 g smør
800 g mel
1 l kulturmelk
1 ss natron
4 ts kanel
Glasur:
4 ss mykt smør
2 ts vaniljesukker
5 ss kaffe
1 ss kakao
500 g melis
1 egg

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 200 grader.

[2] Rør smør og sukker hvitt. Rør inn kulturmelken, og tilsett mel, natron og kanel.

[3] Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd langpanne.

[4] Stek kaken i cirka 30 minutter.

[5] Glasur: Rør smøret mykt og tilsett kaffe, egg, melis, vaniljesukker og kakao. Stryk glasuren på kaka mens den er lunken.

Advertisements