Sursøt Plommesaus

En anvendelig og smakfull saus funnet på frukt.no
Sursøt Plommesaus

En anvendelig sursøt saus som er nydelig i wokretter med grønnsaker eller som dipp til vårruller. Den smaker også deilig til stekte kylling- og fiskeretter.

Ingredienser
1 dl hvitvinseddik
2 hvitløksbåter
10 plommer
2 rød chili uten hinner og frø
2 ss revet frisk ingefær
3 dl sukker
2 ss revet appelsinskall
S
aften av 1 appelsin

Fremgangsmåte

[1] Del plommene i to og fjern steinene. Skrell hvitløken. Del chili i to og fjern frø og hinner. Skjær den i små biter. Vask appelsinen godt, riv skallet og press saften.

[2] Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok sausen i ca. 25 minutter. Rør av og til. Bruk en stavmikser og mos til en jevn fin saus.

[3] Oppbevares på rene flasker i kjøleskap eller fryses ned i bokser/poser.

Advertisements