Sursøtt Svinekjøtt Shanghai Style

En litt annerledes vri på kinesisk sursøt svinekjøtt
funnet på det som da het
 about.com
Sursøtt Svinekjøtt Shanghai Style

Du har sannsynlig på et eller annet tidspunkt i livet spist en sursøt kinesisk rett. Hvis du har, har du nesten sikkert spist en kantonesisk type sursøt rett, og den var enten med svinekjøtt eller kylling. Men har du noen gang prøvd “Shanghai Style Sweet and Sour Pork”?

Forberedelse: 15 minutter
Koking & Steking: 25 minutter
Marinering: 120 minutter
Total tid: 160 minutter
4 porsjoner

Ingredienser
800 g buklist av svin uten svor, kuttet i terninger
1,25 liter vann til koking av svinekjøttet
2 skiver ingefær
750 ml olje til frityrsteking
Ingredienser for marinaden:
1 ss lys soya saus
1 ss risvin
1 ts salt
Ingredienser til røren:
1 egg
1 ss vann
1 ss mais mel
1 ss vanlig mel
Krydring:
3 ss vann
3 ss demerara sukker *
2 ss lett soya saus
½ ss mørk soyasaus
2 ss svart eddik

* Du kan bruke hvitt sukker eller kandissukker i stedet for demerara sukker.

Fremgangsmåte

[1] Legg svinekjøtt i marinaden i noen timer.

[2] Kok 1,25 liter vann og 2 skiver ingefær i en tykkbunnet kjele og legg i svinekjøttet. Kok opp og la det deretter småkoke i en time. Tøm ut vannet.

[3] Bland svinekjøttet med alle ingrediensene til røren.

[4] Varm opp 750 ml olje i en wok eller en dyp kasserolle. Friter svinekjøttet til det har en gyllen farge, ta den ut av oljen og hell den ut.

[5] Varm opp 3 ss vann og 3 ss demerara sukker og kok i woken eller kasserollen til vannet og sukkeret blir tykk sirup.

[6] Sett ned temperaturen til middels. Tilsett svinekjøttet rør i et par minutter til sirupen dekker alt kjøttet.

[7] Tilsett lys soya saus og fortsett røringen i 1-2 minutter.

[8] Tilsett svart eddik og rør i enda et minutt. Retten er klar til servering.

Advertisements