Sursyltede Grønnsaker

458_Piccalilli_thumb[2]

Piccalilli er en britisk type sursyltede grønnsaker som serveres som et akkompagnement til retter med kaldt kjøtt, spesielt som del av en tradisjonell  “Ploughman’s Lunch”. Syrlig, frisk piccalilli er en relish av syltede grønnsaker og krydder – særlig gurkemeie, som gir den dens lettgjenkjennelige gule farge.

Ingredienser
1/2 kg grønne tomater, delt i to og skåret i skiver
1 grønn paprika, julienneskåret
2 middels squash delt på langs og skåret i skiver
1 gul løk, skåret i to og finsnittet
1 jalepeno, oppskåret
1 dl salt
1 dl cidereddik
1 1/4 dl lysebrunt sukker
1 ts selleri frø
1 ts sennep frø
1 ts malt ingefær
1 kanelstang
1/2 ts gurkemeie
2 laurbærblad
1/4 ts hel nellik
1/2 ts hel sort pepper
2 ss salt

6 – 8 porsjoner

Fremgangsmåte

Forbered grønnsakene , tilsett i dl salt og la det stå over natten. La grønnsakene renne av seg og legg de i en ildfast bolle. Plasser resten av ingrediensene i en kjele og varm g la det koke litt. Hell over grønnsakene og la det avkjøles. Plasser i kjøleskapet og server når det trengs, holder i ca to uker.

Advertisements