Sursyltede Plommer

005_sur syltede plommer_thumb[3]

1 kg / 2,2 pound plommer
5 dl / 1 pint eddik 7 %
600 g / 1,3 pound sukker
1 teskje frisk ingefær
14 hele nellik

Skyll plommene og legg over på et helt reint glass.

Kok opp eddik, sukker og krydder. Hell kokende lake over plommene.

Slå laken av etter 7 dager.

Kok den noen få minutter til den tykner. Kok plommene med i ett minutt.

Hell alt tilbake på reine glass. Skru på tett lokk.

Oppbevar kjølig.

Smaker nydelig til kjøttretter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s