Svarthyllsaft

En oppskrift på god gammeldags saft funnet på matprat.no
Svarthyllsaft

De store, tunge klasene med glinsende svarte bær gir en mørk og aromatisk saft som smaker deilig både kald og varm. Svarthyllsaft er fin å bruke når man er forkjølet – den påstås å ha hostestillende virkning.

Ingredienser
1 kg svarthyllbær skylt og uten stilker
500 g eple , i biter
Saften av 1 sitron
6 dl sukker pr liter saft

Slik gjør du

[1] Legg hyllebær og eple i en kjele og fyll på med vann til halvveis opp på bærene. Kok opp og la det hele koke i 15-20 minutter. Sil bærene gjennom et klede. La det gjerne stå og dryppe av i noen timer. Ikke klem på posen, da blir saften grumsete.

[2] Mål opp saften og juster eventuelt mengden med litt vann. Kok opp og tilsett sitronsaft og sukker. Kok til sukkeret er ordentlig oppløst.

[3] Hell den ferdige saften på rene, varme, tørre flasker og skru på lokket med en gang. Oppbevar saften mørkt og kaldt.

Advertisements