Sveitsisk Bondebrød

svetsisk bondebrød_page

Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Heving: Ca. 1 time 15 min.
Steketid: Ca. 30 min.
Ovnstemperatur: 225° C
Nederste rille i ovnen
Blir 2 brød

Ingredienser
50 g gjær
5 dl lunkent vann (37 °C)
2 ts salt
4 dl fint rugmel
ca. 1 liter hvetemel

Fremgagsmåte

[1] Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Tilsett salt, rugmel og mesteparten av hvetemelet. Arbeid deigen til den er smidig. Dekk bollen til og sett deigen til heving i ca. 45 minutter.

[2] Elt deigen lett om i bollen og legg den på melet bakebord. Del deigen i to og form til to runde brød. Legg dem på smurt bakeplate. Snitt i brødene med skarp kniv. La dem etterheve under klede i ca. 30 minutter.

[3] Stek brødene på nederste rille ved 225° C i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist uten klede over.

Advertisements