Svensk Pytt i Panna

Oppskriften på en klassisk svensk lunsjrett
funnet på
 thespruce.com
Svensk Pytt i Panna

For best resultat, prøv å kutte poteter, løk og kjøtt i like store 1cm terninger. La potetene renne godt av klapp de tørre med håndklepapir før steking.

Det du trenger
6 skiver bacon
6 til 8 kokte poteter, skrelt og kuttet i terninger
1 middels løk, skrelt og kuttet i terninger
2 spiseskjeer smør
5 dl kjøttrester (lam, okse eller svinekjøtt),
kuttet i terninger
5 til 6 egg

Fremgangsmåte

[1] Kull bacon i små terninger og stek de sprø over middels varme i en stor stekepanne (en støpejernspanne fungerer bra for dette). Fjern de stekte baconet fra pannen og tøm vekk alt baconfettet bortsett fra 4 spiseskjeer. Ha i potetterningene og stek de i baconfettet til de er godt brunet og sprø. Fjern de fra pannen.

[2] Smelt smør i stekepannen; ha i løkterningene fres de blanke. Tilsett kjøretreningene og brun i ca 5 minutter. Reduser til lav varme, ha bacon og poteter tilbake i pannen, bland alle ingrediensene sammen og stek til alt er gjennomvarmt.

[3] I en annen stekepanne, stek eggene. Ha pytt i pannen over på tallerkener og legg et stekt egg på toppen av hver porsjon.

Advertisements