Svensk Stuet Lam i Dillsaus

A classic Swedish lunch recipe found on newscancook.comSvensk Stuet Lam i Dillsaus

Oppskrift av: Tina Nordstrom
4 porsjoner

Ingredienser
Dillkroner (eller dillfrø)
2 laurbærblad
5 hvite pepperkorn
3 ts salt
2 pastinakk
2 gulrøtter
900 g lammekjøtt
Pepper
Saus:
Salt
Hvit eddik
Sukker
3,5 dl kremføte
4 dl redusert lammekraft
3 tbs mel
2 ts smør
4 dl dill, finhakket

Fremgangsmåte

[1] Kutt kjøttet i store biter. Plasser det i en stor kjele og skyll til vannet er helt klart. La det være igjen nok vann til at det akkurat dekker kjøttet.

[2] Skjær gulrøtter og pastinakk i store terninger og ha de i kjelen sammen med kjøttet. Tilsett dillkroner/dillfrø laurbærblad, pepper og salt. Dekk med lokket og la det småkoke i omtrent en og en halv time.

[3] Skum av overflaten slik at kraften holder seg klar. Når kjøttet begynner å falle fra hverandre er det ferdig. Fjern kjøtt og grønnsaker og reduser buljongen over høy varme til det er ca 4 dl igjen.

[4] Sausen: Smelt smøret og rør inn melet. Bland inn lammekraften og fløten. La det småkoke i 10 minutter. Smaken til med hvit eddik og en klype sukker, salt og pepper. Tilsett lammekjøttet og grønnsakene og varm alt varsomt opp.

[5] Server med kokte mandelpoteter eller røde poteter. Serveres direkte fra kjelen. Perfekt for en rask lunsj!

Advertisements