Svenske “Damsugare”

029_damsugare_thumb[3]
Slik lager du dem
[1]
Visp smør, melis, kakao og vaniljesukker lyst og luftig. Bland inn havregryn, kakesmuler og syltetøy. Smak blandingen til med romessens. Rull massen til to pølser på 1 ½-2 cm i diameter (bruk plastfilm som hjelp). La pølsene hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Svenske dammsugare: Punsjruller
[2] Farg marsipanen grønn med konditorfarge. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad.

Kjevle marsipanen ut til en avlang leiv som er litt lengre enn pølsene. Renskjær kantene og del marsipanen i to på langs. Legg en pølse på hver marsipandel og rull marsipanen stramt rundt pølsene. Del rullene i jevne avlange biter.

Svenske dammsugare: Punsjruller

[3] Gjør klart et lite brett med plastfilm eller bakepapir. Dypp endene på en og en rull i smeltet sjokolade og legg de over på brettet så lenge. Dypp alle rullene og oppbevar punsjrullene kjølig. Løsne rullene forsiktig fra plastfilmen/bakepapiret før servering.

Oppskriften gir ca. 20 stk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s