Svenskt Mandelbröd

Ett svenskt bröd recept hittad på koket.se
Svenskt Mandelbröd

Ingredienser
1 liter vatten
20 g jäst
1100 g vetemjöl
400 g durumvete
40 g salt
200 g mandel

Tillagning

[1] Dag 1: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och kör degen i maskin i minst 20 minuter; den ska bli elastisk. Arbeta in mandeln väl. Plasta in bunken och låt degen jäsa i kyl över natten.

[2] Dag 2: Forma degen till 2 bröd, som får jäsa i mjölade brödkorgar i rumstemperatur i 2 timmar. Lägg in en baksten eller ställ en plåt i ugnen och värm till 250°. Tippa upp de färdigjästa bröden på en het plåt, eller på bakplåtspapper och vidare in i ugnen. Grädda i 45 minuter långt ner i ugnen.

Advertisements