Svinebøff

032_pork patties_thumb[2]
La deg friste av tykke, saftige og magre svinebøffer, inspirert av den danske hakkebøffen. Enkle å lage er de også. Her har du et fullverdig måltid når du har det travelt!

500 g kjøttdeig av svin
1 egg
1 ss nyrevet parmesan
1 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts provencekrydder
750 g poterer
200 g sherrytomater
200 g assortert salat
1 rød paprika
1 ss pinjekjerner
125 g sorte oliven
8 ss salsa
 
Ovnsstekte poteter
8 poteter
olje
salt og nykvernet pepper

‘Rør sammenvispet egg inn i kjøttdeigen sammen med krydder og ost. Bland godt sammen.

Form bøffer med en skje, legg dem på ei fjøl og klapp litt flate.

Hakk dem gjerne på toppen med en kniv for å få finere stekeflate.

Stek dem pent brune på begge sider, og etterstek 3- 4 minutter på svak varme til de er gjennomstekt.

Lag salat av tomat, paprika, salat, pinjekjerner og sorte oliven.

Server med stekte potetbåter, salat og salsa.

Ovnsstekte poteter
Sett stekeovnen på 200 grader.

Vask og tørk poteten. Del i båter og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Drypp over olje.

Stek potetene i 25-30 minutter. Snu potetbåtene under stekingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s