Svinekjøtt med Appelsin- og Ingefærsaus

En velkrydret svinekjøtt oppskrift funnet i “Svinekjøtt – Spennende og
Enkelt” en gratis oppskriftbrosjyre utgitt av
matprat.no

Svinekjøtt med Appelsin- og Ingefærsaus

Ingredienser
300 g svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 sjalottløk
1/2 grønn chili
1 båt hvitløk
1 ts finhakket, fersk ingefær
1 vårløk
1 appelsin
1 1/2 dl vann
ca. 1 ts maisenna
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
pasta (mengdeberegning og
fremgangsmåte på pakken)

Slik gjør du

[1] Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.

[2] Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter. Fres dette ca. 1 minutt.

[3] Rør ut maisenna i vann og tilsett jevningen mens du rører. Press i saften av en appelsin. Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.

Advertisements