Svineknoke I Øl Og Eplemost

891_svineknoke_01_thumb[3]

En av de klare mattrendene vi vil se mer til er ideen om å gå tilbake til det tradisjonelle både når det gjelder retter, teknikker og råvarer. Men gjerne med en moderne vri. Denne oppskriften komponert av Lise Finckenhagen er et ypperlig eksempel på dette.

Ingrediens
500 g svineknoke,lettsaltet
2.5 dl mørkt øl, stout
3 dl eplemost
2.5 ss smør
2.5 ss finbakstmel
5 dl lettmelk
1 ss sennep, sterk
20 stk gulrot, ca 200 g
200 g pastinakk
200 g rosenkål
200 g byggryn, ca 2 dl
1 ss bladpersille, hakket til pynt

Slik gjør du

1_thumb[3]
Skyll knokene godt i kaldt vann. Legg dem over i en kasserolle som akkurat rommer knokene. Hell over øl og eplemost. Fyll på med vann til det så vidt dekker knokene. Kok opp, og la knokene trekke (vannet skal ikke koke men ligge på rundt 85 grader) under lokk i ca 3 timer.

2_thumb[3]
Rens og kutt grønnsakene i grove biter eller staver. Kok dem møre i saltet vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la dem renne godt av seg.

3_thumb[3]
Smelt 2 1/2 ss smør i en kasserolle. Tilsett melet, spe med varm melk mens du visper. La sausen småkoke et par minutter og smak til med sennep, salt og pepper.

4_thumb[3]
Vend grønnsakene og byggrynene inn i sausen. Dryss over hakket persille og server grønnsakene som tilbehør til knokene.

5_thumb[3]
Tips! Stek knokene ved 220 grader i ca. 20 minutter før servering.

6_thumb[3]
De sennepsstuede grønnsakene kan byttes ut med rotmos eller «byggotto» og stekte epler, om ønskelig. Husk å legge byggrynene i bløt dagen før. Knokene kan også serveres med surkål eller den tyske varianten «sauerkraut». Uansett hva du velger er en god sennep et «must».

3 porsjoner

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s