Sviskegrøt med Fløtemelk

En klassisk dessertgrøtoppskrift funnet på tine.no
Sviskegrøt med Fløtemelk

God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

4 porsjoner

Ingredienser
200 g svisker *
8 dl vann
1 dl sukker
2 ½ ss potetmel
1 dl kaldt vann
Fløtemelk:
2 ½ dl Helmelk
3 dl Kremfløte

* Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller minst i et par timer.

Slik gjør du det

[1] Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.

[2] Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i 20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.

[3] Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.

Fløtemelk

Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.

Advertisements