Syd Havs Grillspyd med Biff og Ananas

Syd Havs Grillspidd med Biff og Ananas

4 porsjoner

Ingredienser
1 (340 g boks ananas i terninger
1 fedd hvitløk
6 ss soyasaus
1 ts malt ingefær
450 g biffkjøtt
12 stu fl ed oliven
olje 2 ss
salt

Fremgangsmåte

[1] Sil ananasterningen i et dørslag, men spar juicen. Skrell og hakk hvitløken fint. Lag en marinade ved å blande ananasjuicen med hvitløk, soyasaus og ingefær.

[2] Skjær kjøttet i 2 cm terninger. Legg kjøttet i en bolle og hell over ananasmarinaden. Dekk til og mariner i 1 time.

[3] Varm opp grillen. Fjern kjøttet fra marinaden og tørk det lett. Træ kjøttet på spydene, vekslende med ananasterningene, og avslutt hvert spyd med en oliven. Pensle med olje og grill på en oljet grillrist i 10-12 minutter, snu fra tid til annen for å sikre jevn grilling.

[4] Smak til med litt salt og server på kokt langkornet ris.

Kokkens Tips

Disse disse grillspydene blir enda bedre laget med fersk ananas.