Syltet Vannmelonskall

586_syltet vannmelonskall_thumb[4]

Det er sikkert en nyhet for de fleste at de fine skallene av vannmelon kan brukes som syltede agurker De er ikke vanskelige å lage til, og de smaker virkelig godt, som gammeldagse sylteagurker.

Forberedelse ca 45 min
Bløtningstid ca 8 timer
Koketid ca 35 min
Trekke i lake ca 2 døgn

Dette trenger du til ca 2 liter ferdige skall:
1 1/4 kg skall av vannmelon
1 liter vann
2 ts salt
1 ts alun (fra apotek)
Lake:
4 dl 7 % eddik
2 dl vann
5 dl (425 g) farin
2 biter hel kanel
10 hele kryddernelliker
1 ss hel allehånde
2 knuste laurbærblad

Slik gjør du:
[1]
  Bruk skall av vannmelon. Skrap bort alt fruktkjøtt. Børst skallene og skjær bort det ytre, grønne skallet. Del skallet i passe store biter.

[2] Bland vann, salt og alun. Legg skallene i en bolle og hell væsken over. Sett bollen kaldt over natten. Ta skallene opp og la dem renne av.

[3] Bland eddik, vann og farin i en kasserolle. Legg krydderne i en krydderpose av gas eller tynn bomull og legg posen i kasserollen. Kok opp laken og la den koke minst 10 minutter uten lokk. Skum av.

[4] Legg i melonskallene. Kok dem langsomt i laken til de er nesten gjennomskinnelige. Tiden er avhengig av tykkelsen på skallene, og hvor moden melonen var. Ta skallene opp etter hvert som de er ferdige og legg dem på varme, rene glass.

[5] Kok inn laken i ca 10 minutter. Ta opp krydderposen. Hell laken over skallene.

[6] Når glassene er kalde, settes de i kjøleskap eller på annet kaldt sted ca 2 døgn. Kok opp laken en gang til sammen med krydderne og avkjøl den.

[7] Hell den kalde laken over skallene. Sett lokkene på glassene og oppbevar dem kaldt og mørkt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s