Syltetøykranser

Syltetøykranser_page

Har man en god kakesprøyte, tar det ikke lange tiden å lage disse kakene. Deigen er meget lett håndterlig, og siden du fyller “hullene” med litt deig og syltetøy holder kakene seg fint sammen under stekingen.

Forberedelse: ca 35 min.
Steketid: ca 8 min.
Ovnstemperatur: 200° C.

Dette trenger du til ca 75 kranser:
200 g smør eller margarin
2 dl siktet melis
1 eggeplomme
1 dl mandler
ca 4 dl hvetemel (ca 250 g)
Fyll:
ca 1 dl bringebærsyltetøy

Slik gjør du:

[1] La smøret mykne i romtemperatur, Ca I time.

[2] Rør smøret lyst og luftig. Tilsett melis og rør til det blir luftig og fint.

[3] Rør eggeplommen i.

[4] Skåld mandlene og mal dem. Sett ovnen på 200° C.

[5] Tilsett mandlene.

[6] Tilsett melet og arbeid raskt sammen til en deig.

[7] Fyll kakesprøyten med litt deig om gangen. Sprøyt ut kranser direkte på smurte stekeplater. Legg en liten klatt deig i midten på hver krans. Legg på en klatt syltetøy.

[8] Stek kakene i ovnen ved ca 200° C i omtrent 8 minutter eller til kransene har fått lekker gyllen farge.

[9] Løsne dem forsiktig fra platen. La dem stå et par minutter. Flytt dem så over på rist med dekket med matpapir.

Advertisements