Tarta de Santiago – Galiciske Mandelkake

Tarta de Santiago - Galiciske Mandelkake

Tarta de Santiago er en fantastisk spansk kake med dype regionale røtter i den nordlige regionen. Smaken er helt vidunderlig.

Oppskrift: Barbara Norman
fra ‘The Spanish Cookbook’
Oppskrifttype: Dessert
Kjøkken: Spansk
Blir: 1 kaka

Ingrediens
4,75 dl forvellede mandler
3 ss smør
1,5 dl sukker
6 egg
revet skall av 1 sitron
1/4 teskje pulverisert kanel
0,6 dl melis pluss 2 ss for topping

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 175 grader.

[2] Bland smør med sukker og kanel.

[3] Pisk eggene separat til de skummer og bland de med revet sitronskall.

[4] Mal mandlene til et pulver i en elektrisk blender eller på en mandelkvern. Tilsett mandelpulveret minus 1/2 dl (skal brukes til topping) og de piskede eggene til smør/sukker blandingen. Rør bare nok til å blande godt.

[5] Hell røren i 23 cm rund kakeform som er blitt lett smurt og drysset med mel.

[6] Bak kaken i 25 til 30 minutter i 220 graders ovn. Kaken er ferdig når en tannpirker stukket inn i midten kommer ut ren og kaken fjærer tilbake hvis du trykker på den med en finger. Kaken bør være grovkornet og ha en rik gul farge.

[7] Snu kaken opp ned og avkjøl den før du fjerner den fra formen.

[8] Plaser den avkjølte kaken på et ovnsbrett, dryss toppen av kaken med de resterende malte mandlene og 0,6 dl melis, og sett kaken under grillen til toppingen danner en lett skorpe. Ikke la sukker karamellisere: det skal bare bli brun og stivne litt.

[9] Når kaken er avkjølt drysser du 2 spiseskjeer melis over toppen.