Tarte au Jambon – Skinketerte

skinketerte_page

4-6 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Steketid: Ca. 30 min.
Ovnstemperatur: 200° C
Midterste rille i ovnen
Terten, med fyll, kan fryses rå.

Ingredienser
1 porsjon tertedeig*
Fyll:
4 store løk
2 ss smør
2 hardkokte egg
150 g kokt skinke
3 eggeplommer
2  1/2 dl fløte, 35%
100 g kremost
salt, pepper
gressløk

Fremgangsmåte

[1] Elt deigen og la den ligge kaldt en stund. I mellomtiden tilberedes fyllet.

[2] Rens og skrell løkene og skjær dem i tynne ringer. Surr løken i smør over svak varme til den er myk og gjennomsiktig. Ta pannen eller kjelen fra varmen.

[3] Hardkok 2 egg, ta av skallet og hakk dem grovt. Skjær skinken i terninger og tilsett skinketerninger og eggehakk til løken. Pisk eggeplommene sammen med fløte og moset kremost og tilsett dette til løkblandingen. Smak til med salt, pepper og finklippet gressløk.

[4] Kjevle ut deigen og kle en form som er ca. 22 cm i diameter med den. Hell i fyllet og stek terten. Serveres varm eller kald med en bolle grønn salat eller tomatsalat som tilbehør.

* Tertedeig:
150 g hvetemel
100 g smør
1/2 ts salt
1/2 sammenvispet egg

Smuldre smøret i melet, tilsett salt og arbeid deigen sammen med 1/2 sammenpisket egg. La deigen ligge kaldt i 20-30 min.