Tartelettes au Fromage – Små Osteterter

En fransk forrett oppskrift funnet i “Fransk Bondekost”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Tartelettes au Fromage - Små Osteterter

Blir 6-8 stk.
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Steketid: Ca. 30 min.
Ovnstemperatur: 200 C
Midterste rille i ovnen
Tertene kan fryses før de stekes.

Ingredienser
Deig:

150 g hvetemel
100 g smør
1/2 ts salt
1/2 sammenvispet egg
Fyll:
100 g cottage cheese
50 g smør
1/2 ss hvetemel
1 1/2 pisket egg
50 g fast, revet øst
1 ss hakket persille

Fremgangsmåte

[1] Smuldre smøret i melet, tilsett salt og arbeid deigen sammen med 1/2 pisket egg. La deigen ligge kaldt i 20-30 min.

[2] Bland cottage cheese med mykt smør, og rør til en jevn masse med mel og pisket egg. Rør inn revet ost, gjerne gruyère eller en sveitsertype, og hakket persille.

[3] Kjevle ut mørdeigen og kle små former med den. Ha i ostemassen og stek tertene i varm ovn.

[4] Server porsjonstertene varme med grønn salat til.