Tekake med Smak av Sitron

touch o lemon tea cake_page_thumb[2]

En saftig kake laget med te og hakkede rosiner, med en delikat smak av sitron som er gjentatt i glasuren.

Oppskrift fra senior vinner fru Barbara B. Constant, Culver City, California.

Stekes ved 175° C i 40 til 45 minutter.
Blir en 23 x 23 cm kake.

Fremgangsmåte

[1] Kombiner. 1 dl stenfrie rosiner, hakket, 1 1/2 ts revet sitronskall og 1,5 dl varm sterk svart te. Avkjøl. Sil; spar væsken.

[2] Bland 4 dl siktet hvetemel*, 1 ts salt og 3/4 ts soda. Tilsett de silte rosinene. Sett til side.

[3] Tilsett 2,5 dl sukker gradvis til 1,25 dl smør, rør godt mellom hver tilsetning.

[4] Tilsett 2 upiskede egg; rør godt.

[5] Tilsett de tørre ingrediensene vekselvis med den sparte væsken fra bløtningen av rosinene. rør godt etter hver tilsetning.

[6] Slå røren i en godt smurt og melet 23 x 23 cm form.

[7] Stekes ved 175° C i 40 til 45 minutter. Avkjøl; Glaser med sitronglasur etter fritt valg.

* Ved bruk med av selvhevende mel, utelat salt og soda.

Advertisements