Teurdada Biase – Malaysisk Famileomelett

En krydret asiatisk omelettoppskrift funnet i “Asia –
En Kulinarisk Reise” utgitt av Grøndahl Dreyer i 1987
Teurdada Biase - Malaysisk Famileomelett

En tynn omelett med mye vårløk og rød og grønn chili er en populær liten rett i det malaysiske kjøkken og serveres ofte sammen med forskjellige hovedretter.

Ingredienser
5 egg
1 ts salt
1/2 ts knust svart pepper
4 vårløk
1 frisk grønn chili
1 frisk rød Chili
2 ss vegetabilsk olje eller ghi (klaret smør)
1/2 ts knust hvitløk
2 ss hakket frisk koriander (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

[1] Visp eggene med salt og pepper. Rens vårløken og kutt den i fine strimler. Åpne chiliene, skrap ut frøene og kutt kjøttet i fine strimler.

[2] Varm opp en stor stekepanne og ha i oljen eller det klarede smøret. Surr vårløk, chili og hvitløk 2-3 minutter. Ta opp og sett til side.

[3] Ha eggene i pannen og stek til undersiden er fast og så vidt har fått farge. Legg løk, chili, vårløk og hakket koriander i et jevnt lag over omeletten mens denne ennå er ganske fuktig, slik at ingrediensene synker litt nedi. Stek den litt til, til den er fast nok til å deles i fire og vend den.Ta den opp når undersiden er gyllen og passe fast. Skjær den i små trekanter og anrett på et fat. Server straks.

4 porsjoner