Thai Fiskekaker

En krydret fiskekakeoppskrift funnet på  yourhomemagazine.co.uk
Thai Fiskekaker

Forberedelse: 10 minutter, pluss avkjøling
Steking: 5 minutter
Blir 16, 4 porsjoner som forrett

Du vil trenge
450 g skinnfrie fiskefileter (laks, hyse, etc), kuttet i biter
4 vårløk, i tynne skiver
1 rød chili, uten frø og finhakket
2 ss thai red curry paste
2 ss ferske korianderblader, finhakket
1 ss Thai palmesukker (eller demerara)
1 ts Thai fiskesaus
1 ss ferskpresset limejuice
50 g grønne bønner, i tynne skiver
1 ss Thai risolje, til steking
Til serveringen:
Dippsauser
Lime båter
Vårløk, finhakket

Fremgangsåte

[1] Plasser fisken, vårløk, chili, karripasta, koriander, palmesukker, fiskesaus, limejuice og en klype salt i en kjøkken maskin og bland til alt er finhakket.

[2] Overfør til en bolle og rør i de skivede grønne bønnene.

[3] Del blandingen i 16 deler, rull hver til en ball og trykk de flate.

[4] Overfør fiskekakene til et fat, dekk med plastfilm og sett de i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time til de er faste.

[5] Varm oljen i en stor stekepanne og, når den er veldig varmt, stek fiskekakene i ca 1-2 minutter på hver side, til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Løft ut kakene og legg de på kjøkkenpapir, server deretter med et utvalg dippsauser og lime båter.

[6] Garnér med vårløk.

Advertisements