Thailandsk Oksekjøtt i Sitronsaus

En oppskrift fra Thailand fra “Spesialiteter fra 30 Land”
av Annette Wolter utgitt av Norsk Kunstforlag i 1977

Thailandsk Oksekjøtt i Sitronsaus

Forberedelser: ca. 10 minutter
Marinering: ca. 12 timer
Tilberedning: ca. 15 minutter
Koketid: ca. 1 1/2 time.

Til 4 personer trenger du:
1 kg renskåret oksekjøtt (lapskauskjøtt)
1 stor løk
3 paprikaer
saft av 3 sitroner
noen strimler frisk ingefær eller 1 ts ingefærpulver
1 ts salt
5 små løk
3 kløfter hvitløk
4 ss olje
1/4 buljong (av terning eller pulver)
8 tomater

Fremgangsmåte

Dette skal du forberede:

[1]
Skjær kjøttet i biter. Skrell og finhakk den store løken. Fjern stilkfeste og frø fra paprikaen og skjær den opp i småbiter. Press saften av sitronene.

[2] Bland løk, paprika, salt, ingefær og sitronsaft. Slå denne marinaden over kjøttet som får stå natten over.

Slik gjør du videre:

[1]
Skrell og finhakk de små løkene og hvitløken. Varm oljen og surr løken til den er gjennomsiktig. Ha i kjøttet med marinade. Fyll på litt buljong hvis det er nødvendig og la retten surre ved svak varme ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt.

[2] Skåld og flå tomatene, ta ut frøene og hakk tomatene i biter. Ha tomatene i gryta like før servering, slik at de blir varmet opp.