Titanic Sitronterte fra 1912

Titanic Sitronterte fra 1912

Stephanie Ann Farra som driver ‘World Turn’d Upside Down’ skriver: Utfordringen: “Mat servert ved bemerkelsesverdige anledninger i historien.

Hva slags mat ble servert ved kroningen av dronning Elizabeth? Hva spiste Benjamin Franklin ved den konstitusjonelle konvensjonen? Finn en matrett som ble servert ved en bemerkelsesverdig hendelse i historien, finn oppskriften, og gjenskap retten.”

Sitronterten som ble servert førsteklassepassasjerene på Titanic

Ingredienser
Tertebunn laget av 450 g smør,
450 g mel og litt vann.
Fyll:
2,5dl sukker
2 ss maisenna
2 egg
1 ss smør
3,5 dl kokende vann
Saften og skall av en sitron

Fremgangsmåte

[1] Lag tertedeigen og la den hvile. Koke opp vannet i en middels stor kjele. Tilsett sukker og maisenna. La koke i fem minutter. Fjern fra varmen, tilsett smør og sitronsaft og skall.

[2] Varm opp eggene ved å tilsette litt av den varme blandingen litt om gangen mens du pisker hele tiden. Når eggene er varme tilsett eggeblandingen til de fuktige ingrediensene og ha fyllet i en bolle over vannbad og pisk til fyllet tykner.

[3] Fòr en 20 cm terteform med deigen, fyll med fyllet, legg deigfigurer på toppen. Bak i en forvarmet ovn ved 175 grader i 30-35 minutter eller til deigfigurene gyllenbrune.

Advertisements