Tjuvjeger Pai

Tjuvjeger Pai

Denne oppskriften går tilbake i lang tid, men var fortsatt populær blandt middelklasse britter i trettiårene denne standens middagsvaner fortsatt var ganske konservativ.

På 1950-tallet var Tjuvjeger Pai blitt en arbeiderklasse rett og det ble bruk billigere ingredienser, som for eksempel medisterdeig og paien ble tilberedt med bare en lokk av potetmos.

Ingredienser
1 mør kanin
225 g oksekjøtt
1 ts hakket persille
225 g kokt skinke eller
tilsvarende vekt i pølser
Salt og pepper
Muskat
3 dl kjøttkraft
Paideig
1 egg til pensling av pailokket

Fremgangsmåte

[1] Legg kanin i kaldt saltet vann i en og en halv time.

[2] Rens kaninen og skjær kjøttet fra beina og hakk det fint.

[3] Hakk skinken eller trekk skinnet av pølsene og kakk kjøttet og tilsett kaninkjøttet og bland godt.

[4] På et melet bord, form kjøttblandingen til runde boller.

[5] Kutt oksekjøttet i små biter.

[6] Ha kjøttboller og oksekjøtt i en deigfroret paiform.

[7] Dryss over persille, revet muskat, pepper og salt etter smak.

[8] Tilsett kjøttkraften.

[9] Fukt sidene av fatet og dekk boller og kjøtt med et lokk av paideig.

[10] Pisk egget og pensle lokket.

[11] Bak paien in an moderat ovn i en og en halv time etter at deigen har hevet seg.