Tomat, Sopp og Kylling Pai

En klassisk kosematoppskrift funnet på
betterhomesandgardens.com

Tomat, Sopp og Kylling Pai

Paier bakt på denne måten er den ultimate kosematen. Ved  å gi ingrediensene en liten kreativ vri hever du lett denne klassikeren fra familiær til fabelaktig.

Ingredienser
Maismel- og parmesanpaideig (oppskrift følger)
2,4 dl hakket purre eller løk
2 ss margarin eller smør
7 dl skivet fersk sopp
0,6 dl mel
1 spiseskje finhakket fersk oregano
eller 1 ts tørket oregano, knust
3,5 dl kylling kjøttkraft
2,5 dl kokt kylling kuttet i terninger
4 hermetiske hele italiensk type tomater, avrent og hakket
0,8 dl avrente, skivede tørkede tomater i olje
1/4 ts pepper
Melk
1 ss revet parmesanost

Fremgangsmåte

Lag ferdig pai deigen og sett den til side. Fres purre eller løk i margarin eller smør i 2 minutter i en stor stekepanne. Tilsett sopp og fortsett i 3 til 4 minutter eller til soppen er mør. Rør i mel og oregano. Tilsett all kraften på en gang. Kok og rør til blandingen er  tykk og bobler. Tilsett kylling, tomater og pepper; Fortsett kokingen til alt er gjennomvarmt. Overfør blanding til en 1- 1 2/2 liters varmebestandig keramikkbolle. Ordne deigen på toppen; Trim deigen til du har et overheng på 1 1/2 cm. Bruk fingrene og lag en bølgekant på deigen. Pensle med melk og  kutt ut noen bladformer av deigrestene og dekorer lokket med disse hvis du har lyst til det. Dryss med parmesanost. Plasser bollen på et ovnsbrett og bak paien i ovnen ved 225 C i ca 25 minutter eller til pailokket er gyllent. La stå i 15 minutter før servering.

Blir 6 porsjoner.

Maismel- og parmesanpaideig

Ingredienser
2,4 dl mel
1 ss maismel
1 ss revet parmesanost
1/4 ts salt
0,7 dl smør eller margarin
3 ss vann

Veibeskrivelse

Bland sammen mel, maismel, parmesanost og salt i en bolle. Kutt inn smør/margarin til deigbitene er på størrelsen med små erter. Dryss 1 ss vann over halve blandingen og bland forsiktig med en gaffel. Skyv dette til side i bollen. Gjenta med 2 til 3 flere spiseskjeer kaldt vann til alt er fuktet. Form til en ball. På en lett melstrødd overflate kjevler du deigen ut  til en rund skive en del større enn omkretsen på keramikkbollen med paifyllet. Prikk deigen med en gaffel før du legger den på toppen av fyllet.