Tomatsuppe med Ostetoast

En oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe funnet på tine.no
Tomatsuppe med Ostetoast

Suppe er sunn og enkel hverdagsmat å lage fra bunnen av. Denne milde tomatsuppen faller garantert i smak hos de minste. Med sprø ostetoast på toppen, får du noe knasende godt å tygge på i tillegg.

4 porsjoner
Ingredienser
Ostetoast:

8  baguette skiver
2 ts Meierismør
150 g revet Jarlsberg eller Cheddar
Suppen:
1 stk løk, finhakket
1 stk hvitløksfedd, finhakket
3 stk gulrøtter, revet
½ stk squash, revet
2 ss Meierismør
1 ss tomatpuré
6 stk soltørkede tomater, hakket
1 dl frisk basilikum
2 bokser hermetiske tomater
6 dl hønsebuljong
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl Crème Fraîche Original

Fremgangsmåte

[1] Sett ovnen på 220° C. Smør baguette skivene med smør og dryss over revet ost. Stek øverst i ovnen til de er gylne, 3-4 minutter.

[2] Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt i smør i en gryte på middels varme, 2-3 minutter. Ha i tomatpuré, soltørkede tomater og basilikum, og fres ett minutt til. Hell over hermetiske tomater og hønsebuljong, og småkok i 10 minutter.

[3] Kjør tomatsuppen glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, og rør inn crème fraîche. Server med hele ostetoast i eller ved siden av suppa. Toastene kan også deles i biter, og drysses over suppa.

Advertisements