Torsk med Eggesmør

Torsk med Eggesmør

Ingredienser
1 ts salt
1 liten løk, skrelt
1 ss hvitvinseddik
5 svarte pepperkorn
4 (200 g) filet av torsk
2 kokte gulrøtter
saften av en sitron
Eggesmør:
2 hardkokte egg
125 g smør
persille eller gressløk (valgfritt)
salt og hvitt pepper
Garnityr:
sitronskiver
En iten kvast fersk dill

Fremgangsmåte

[1] Fyll en fiskekjele med 10 cm vann. Tilsett salt, løk, eddik og pepper og kok opp. Reduser varmen, tilsett fiskefiletene og posjer dem over svak varme i 5-7 minutter; fjern skum etter hvert som det dannes. Løft fisken ut av kjelen, la den renne av seg og hold den varm.

[2] For å lage eggesmør, fjern skallet på eggene og hakk dem. Smelt smøret i en kjele. Rør inn  de hakkede eggene og persille eller gressløk hvis ønskelig. Krydre med salt og pepper og varm smøret opp igjen.

[3] Skjær gulrøttene i skiver, dryss dem med sitronsaft og ordne dem over torsken. Pynt med sitronskiver og litt dill og server med kokte poteter og eggesmøret i et sausenebb.

4 porsjoner