Torskefilet med Spinat

En lett lunsjrett funnet i “Sommermat” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1979

Torskefilet med Spinat

4 porsjoner
Tilberedningstid: 10-15 min.
Koketid: I alt ca. 15 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
4 torskefileter á ca. 200 g
salt, hel pepper
1 sitron
1/2 laurbærblad
1/2 kg frisk spinal eller 1 pakke dypfryst
1 ss smør
2 ss vann
1/2 ts salt

Fremgangsmåte

[1] Kok torskefileter i ganske lite vann, tilsatt salt, 3-4 hele pepperkorn, tynne sitronskiver og laurbærblad. Fisken skal kjennes fast.

[2] Skyll frisk spinat flere ganger i kaldt vann. Tin dypfryst spinat i dørslag og press ut vannet. Kok spinaten i smør og vann tilsatt salt, over svak varme i ca. 6-8 min. Pynt tallerkenen med sitronbåter og ev. litt rømme. Serveres med hakket paprika i sitron/olje-dressing.

Advertisements