Tortillas de Maíz – Maistortillas

tortillas de maiz - corn tortillas_page_thumb[2]

Oppskriften gir atten 7,5 cm tortillas eller ni 15 cm tortillas.

Ingredienser
1,2 dl varmt vann
0,6 dl masa harina *
en klype salt

* Masa harina er det tradisjonelle meletsom brukes til å lage tortillas, tamales, og andre meksikanske retter. Bokstavelig oversatt fra spansk, betyr det “deig mel,” fordi melet er laget av tørket masa, en deig av spesialbehandlet mais.

For å gjøre masa harina blir mais tørket og deretter behandlet i en oppløsning av kalk og vann, også kalt lesket kalk. Dette løsner skallet  fra kjernene og mykner maisen. I tillegg reagerer kalk med kornet, slik at næringsstoffet niacin kan bli tatt opp hos mennesker.

Fremgangsmåte

[1] I en mellomstor bolle, jobbe vannet inn i masa harina med fingrene til du har en fast, men smidig deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle, så la hvile i 20 minutter.

[2] ha klar to flak med plastfolie. Del deigen i enten 9 eller 18 baller. Plasser en ball av deigen på ett flak plastfolie, og dekk med det andre flaket. Trykk deigen med håndflaten til deigen er en sirkel. Med bunnen av en liten stekepanne eller en tortilla, trykk deigen til en sirkel av den ønskede diameter. Fjern plastfolien nøye. Stable tortillaene med et stykke bakepapir mellom hver.

[3] Hvis den ytre kanten av tortillaene er ujevn, er deigen for tørr. Arbeid en teskje varmt vann inn i deigen. Hvis deigen er for klissete, vil plastfolie ikke la seg fjerne lett. Arbeid en teskje av masa harina inn i deigen.

[4] For å steke tortillaene, varmer en takke eller en tung stekepanne, og stek tortillaene på hver side til de har lyse brune flekker. Snu bare én gang. Stable på en tallerken, og dekk med et kjøkkenhåndkle. Tortillas vil bli myke når de har stått litt.

Bruk etter behov.