Tourte aux Poires – Pæreterte

En klassisk terteoppskrift funnet i “Fransk Bondekost”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Tourte aux Poires - Pæreterte

4-6 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Steketid: Ca. 30 min.
Ovnstemperatur: 200 C
Midterste rille i ovnen
Kan ikke fryses
.

Ingredienser
Deig:
250 g hvetemel
150 g smør
50 g sukker
1 egg
1 egg til pensling
Fyll:
Ca. 3/4 kg pærer
100 g sukker
1/2 ts kanel
1 dl fløte, 35%

Fremgangsmåte

[1] Smuldre mel og smør, tilsett sukker og arbeid deigen jevn med et lettpisket egg. La deigen ligge kaldt i cm. 20 min.

[2] Kjevle deigen ut og legg 2/3 av den i bunnen og opp langs sidene av en smurt, ildfast form. Prikk bunnen godt med en gaffel, legg folie langs kanten og fyll formen med tørre etter eller lignende.

[3] Stek bunnen 12-15 min. og ta den ut. Fjern erter og folie. Legg i oppskårne pærer uten skall, dryss sukker og litt kanel over. Hell fløten over og legg på deiglokk. Klem kantene godt sammen, pensle med pisket egg og klipp et hull i lokket. Stek terten ferdig.

Serveres lunken med pisket krem.

Advertisements