Tourtière de Crème Grand Mernier

En fasjonabel kakeoppskrift funnet i “The Grand Grand Marnier Cookbook” av James Beard utgitt i 1970
Tourtière de Crème Grand Mernier

“Jeg er sikker på at de fleste av oss har nytt en Grand Marnier etter mang et godt måltid. Men det er en skam at vi ikke bruker likøren så ofte i våre måltider. Jeg har funnet at Grand Marnier er utmerket for å tilsett litt ekstra ‘storhet’. jeg håper at du vil nyte mine ‘store’ oppskrifter like mye som jeg har likt å skape dem”- James Beard

Blir 8 porsjoner

Ingredienser
Kakebunn:

85 g smeltet smør
3,5 dl Graham kjekssmuler
0,6 dl sukker
Fyll:
En spiseskje nøytralt gelatinpulver
1,2 dl vann
1,2 dl sukker
Klype salt
3 egg, separert
1,2 dl Grand Marnier
2,4 dl kremfløte
Garnityr:
pisket krem og sjokolade krøller

Fremgangsmåte

[1] Bland smør, kjekssmuler og sukker i en bolle og press blandingen hardt inn i en 23 cm  paiform. Stek i 10 minutter i en 175° C ovn. Flytt til en rist og avkjøl helt før du har i fyllet.

[2] Strø gelatinen over vannet i en middels stor kjele. Rør over svak varme til den er helt oppløst. Tilsett 0,6 dl sukker, salt og eggeplommer. Bland godt og varm opp over svak varme. under stadig omrøring. til blandingen tykner. Pass på at det ikke koker ellers vil det skille seg. Ta kjelen av platen og tilsett Grand Marnier. Avkjøl til blandingen delvis har stivnet. Pisk eggehvitene til myke topper dannes. tilsett resten av sukkeret og fortsette å piske til de er stive, men ikke tørre. Visp fløten i en kjølt bolle til du har myke topper.

[4] Ha Grand Marnier blandingen i en stor bolle. fold i hvitene og den vispede fløten forsiktig, men grundig. Hell opp i den ferdigstekte paipunnen. Avkjøl i kjøleskapet i 4 til 5 timer. Før servering pynter du toppen med pisket krem og sjokolade krøller.

Advertisements