Britisk Pasty Med Krabbe Og Reker

Tradisjonell Britisk Pasty Med Krabbe Og Reker

En tradisjonell pasty oppskrift vil alltid inneholde kjøtt, men et deilig alternativ er en krabbe og reke pasty. Denne pastyoppskriften er lett, men allikevel veldig næringsrik med et slikt fint fyll. Kjøp fersk krabbekjøtt når det er mulig, hvis ikke, er hvitt krabbekjøtt på boks også utmerket.

Forberedelse: 15 minutter
Ovnstid: 25 minutter
Total tid: 40 minutter
Oppskriften gir: 2 pasties

Ingredienser
225 g mørdeig
1 ss hvetemel + litt ekstra for arbeidsflaten.
1 ss smør
150 ml melk + 1 ss
5 cm stykke skrellet gulrot, revet
5 cm stykke hvit purre, strimlet
4 raus ss frisk hvitt krabbekjøtt
4 raus ss reker
1 ss frisk dill, finhakket
salt og pepper

Fremgangsmåte

[1] Dryss arbeidsflaten lett med litt mel og kjevl ut deigen til 3 mm tykkelse. Skjær til 2 skiver med diameter på 18 cm. Legg skivene på en tallerken og sett de i kjøleskapet for å hvile i 15 minutter.

[2] I mellomtiden. Ha melet og smør i en kjele og varm opp til smøret har smeltet. Når det har smeltet, skru opp varmen og rør hele tiden i ca 1 minutt og tilsett melk (spar en  ekstra spiseskje) under røring. Fortsett røringen til du har en tykk, glatt saus.

[3] Tilsett revet gulrot og purre og kok i 2 minutter. Tilsett krabbekjøtt og reker og rør godt. Tilsett dill, rør igjen, så sjekk sjekker du krydringen og tilsetter salt og pepper etter smak.

[4] Fjern fra varmen og avkjøl.

[5] Forvarm ovnen til 200° C.

[6] Ta deigskivene ut av kjøleskapet og legg de på en smurt bakeplate.

[7] Tilsett den sparte spiseskjeen med melk til sausen og rør. Hvis sausen fortsatt er veldig tykk tilsett litt mer melk.

[8] Fordel fyllet mellom de to deigskivene. fukt kantene av skivene med litt vann. Brett opp kantene av deigen inn i mot midten av fyllingen. Press deigskjøten godt sammen for å sikre at den blir tett (se bildet).

[9] Stek pastyene i forvarmet ovn til de er gyllenbrune – ca 25 minutter. Sausen kan boble litt ut av skjøte, men ikke bekymr deg, det ser ganske pent ut. Serveres varm med dampede grønne bønner og tomater eller en frisk salat. Eller, avkjøl pastyene og spise de kald.

Advertisements