Tradisjonell Ertesuppe

162_ertesuppe
Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, Norsk, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Tradisjonelt serveres alltid retten med pannekaker med blåbærsyltetøy til dessert.

Ingredienser:
1 lettsaltet svineknoke
200 g gule erter
1 løk , finhakket
1 knollselleri (sellerirot), i terninger
2 laurbærblad
2 l vann
2 gulrot , i terninger
1 purre , i ringer
4 stilker frisk timian

162_ertesuppe_01_thumb[2]_thumb

Fremgangsmåte:
[1]
Legg erter i rikelig med vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.

162_ertesuppe_02_thumb[3]_thumb
[2] Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurbærblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann, og kok opp.

162_ertesuppe_03_thumb[3]_thumb
[3] Skum godt av, og la det småkoke i 3 timer.

162_ertesuppe_04_thumb[3]_thumb
[4] Tilsett gulrot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden.

162_ertesuppe_05_thumb[3]_thumb
[5]
Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen.

162_ertesuppe_06_thumb[3]
Smak til suppen med grovmalt pepper og server med slikkelig øl, flatbrød og godt smør.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s