Tradisjonell Fruktgrøt med Melk

En tradisjonell dessertoppskrift funnet på matprat.noFruktgrøt med Melk

Unn deg en klassisk hverdagsdessert når du har lyst på et lite søtt punktum etter kjøttkakene eller fiskegratengen. Denne fruktgrøten er med epler og plommer, men her er det rom for variasjoner!

4 porsjoner

Ingredienser
1⁄2 kg epler
1⁄4 kg gule plommer
1⁄2 l vann
3⁄4 dl sukker
en håndfull rosiner
ca. 1 1⁄2 ss potetmel rørt ut i litt kaldt vann

Slik gjør du

[1] Stikk ut kjernehuset og skrell eplene. Skjær dem i båter.

[2] Flå skinnet av plommene ved å legge dem i kokende vann til skinnet krøller seg. Legg deretter plommene i kaldt vann. Ta av skinnet. Del plommene i to og ta ut steinen.

[3] Kok eplene møre i vann med sukker. La plommene og rosinene koke med de siste fem minuttene.

[4] Trekk kjelen av platen. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle. Hell grøten i en serveringsbolle. Dryss over litt sukker for å unngå snerk på toppen. Avkjøl grøten raskt.

[5] Server fruktgrøt med melk.

Advertisements