Tradisjonell Ripsgelé

En rask og enkel gelé oppskrift funnet på dinmat.no
303_ripsgele_post

Sylting av rips har vært kjent fra 1600-tallet og på 1700-tallet var buskene svært utbredt i Norge. I norske hager finnes det svært mange ripsbusker, men det er liten kommersiell produksjon. Rips inneholder stoffet pektin som gjør at den egner seg til gelé og sylting. Med én porsjon i oppskriften menes det ett glass ferdig géle.

Ingredienser
2.5 l rips
3.5 dl vann
500 g sukker
1/2 vaniljestang

Fremgangsmåte

[1] Vask og knus bærene. Kok dem opp sammen med vannet. Sil.

[2] Bland saften sammen med sukker og innholdet av vaniljestangen.

[3] Kok opp, og ta av skummet underveis.

[4] La saften småkoke uten å røre i den i 15 minutter.

[5] Hell rett over på glass og avkjøl.