Tradisjonell Skånsk Kålsuppe

En tradisjonell Syd-Svensk oppskrift funnet i “Carl Butlers Kokebok – Fortsettelsen” utgitt av Cappelen i 1991

Tradisjonell Skånsk Kålsuppe

Pass på å nyte hodekålen når den er som finest på høsten. Og prøv gjerne denne skånske kålsuppen. Det er klassisk husmannskost fra Sveriges sørligste landskap, og det er slett ikke bare kål i den.

4-5 personer

Ingredienser
500 g hodekål
300 g gulrøtter
5 middels store poteter
1 bunt persille
1 ts tørket merian
6 allehåndekorn
1 laurbærblad
1 1/2 liter svak hønsebuljong
1 ring rå medisterpølse

Fremgangsmåte

[1] Skrell gulrøttene og potetene og rens kålen. Skjær alt i 2 cm terninger. Hakk persillen.

[2] Legg alle ingrediensene bortsett fra persillen i en gryte i sammen med hønsebuljongen, kok opp og la trekke uten lokk på svak varme i 30 minutter.

[3] Ta opp den ferdigkokte pølsen. Skjær den i biter eller skiver og legg den tilbake i gryten. Strø persillen over.

Server suppen på klassisk maner med flatbrød og ost.