Tradisjonell Sultana Kake

595_Traditional Sultana Cake_thumb[2]

Ingredienser
225 g sultanaer (stenfrie lyse rosiner)
115 g smør eller fast margarin, kuttet opp i små biter
170 g sukker
170 g selvhevende mel
(Eller hvetemel med bakepulver)
2 små egg, pisket
55 g hakkede nøtter (valgfritt)
3 dråper mandelessens
En klype salt

Fremgangsmåte

[1] Dekk sultanaene med te og la dem trekke over natten.

[2] Kok opp te og sultanaer og sil deretter fra væsken.

[3] Bland i smør eller margarin mens sultanas fortsatt er varme.

[4] Bland i sukker, pisket egg og mandelessens.

[5] Sikt i mel og salt og deretter tilsetter du de hakkede nøttene (hvis ønskelig). Bland godt.

[6] Fòr en brødform med smurt, bakepapir.

[7] Hell i røren og glatt toppen.

[8] Stekes i en moderat ovn ved 150 C i 95 minutter. Kaken er ferdig når midten er fast å ta på.

[9] Bruk 100 g melis, 50 ml fersk sitronsaft og litt kokende vann og lag en veldig tykk glasur. Øs over og spred glasuren på toppen av kaken. Ikke bekymre deg hvis den blir litt rotete og renner litt ned langs sidene.

[10] Når glasuren begynner og stivne, kan du fjerne bakepapiret fra sidene og bunnen av kaken og du får en fin og ryddig finish.